The Sunrise

''The Sunrise' is de verklanking van de opkomst van de zon.

Martijn Vanbuel, Bert Hornikx en Jan Verheyen lieten zich inspireren door de ochtendlijke zon, die elke dag weer vanuit het niets opkomt en via een divers kleurenpalet stralend de hemel in klimt. De muzikanten rangschikten de oude kerktoonladders van donker naar licht en componeerden op die basis kleurrijke en afwisselende muziek, waarbij de klokken van de toerbeiaard op schitterende wijze stralen samen met bas, piano, percussie en elektronische klanken.

WONDER VAN ELKE DAG

BUITEN OF BINNEN

'The Sunrise' kan in open lucht gespeeld worden, bij voorkeur in de vroege ochtend. De natuur is ons decor en wij begeleiden de zonsopkomst op muzikale wijze. Zo willen we eens stilstaan bij het wonder dat zich elke dag weer herhaalt.

Er is ook een zaalvoorstelling van 'The Sunrise'. We voegen er dan een video-art-projectie aan toe, om de zon visueel in de zaal te brengen.

Het project werd ontwikkeld dankzij de steun van C-Takt en Musica vzw. Dit project is nog ontwikkeling. Audio- en videomateriaal volgt later.

TWEE WERELDPREMIERES

'The Sunrise' gaat in 2021 in première. De allereerste zaalvoorstelling staat gepland op vrijdag 12 maart in het Dommelhof in Neerpelt. De eerste openlucht-performance spelen we op zondag 28 maart op de site van de Herkenrode-abdij in Hasselt, 's morgens vanaf 7.15 uur. Dat is na de nacht dat het uur -misschien voor de laatste keer- verzet wordt naar het zomeruur.

CONTACT EN BOEKING

OF BEIAARDLES?

0032/486 51 21 17

verheyenjan@gmail.com

Schrijf je in op de nieuwsbrief

© 2020 by Jan Verheyen