top of page
logo-Bells-Lab-238mm-300dpi_edited.png

The Sunrise

''The Sunrise' is de verklanking van de opkomst van de zon.

Martijn Vanbuel, Bert Hornikx en Jan Verheyen lieten zich inspireren door de ochtendlijke zon, die elke dag weer vanuit het niets opkomt en via een divers kleurenpalet stralend de hemel in klimt. De muzikanten rangschikten de oude kerktoonladders van donker naar licht en componeerden op die basis kleurrijke en afwisselende muziek, waarbij de klokken van de toerbeiaard op schitterende wijze stralen samen met bas, piano en percussie.

Vlaanderen_verbeelding werkt.png
The Sunrise (Herkenrode)

The Sunrise (Herkenrode)

Video afspelen

EINDELIJK LIVE !!

'The Sunrise' is in 2021 in première gegaan. Helaas moest dat online. De filmpjes hiervan vind je nog terug op de website. Maar ! Eindelijk spelen we nu ook voor een live-publiek en dat op zaterdagochtend 28 augustus om 6.30 uur op de abdijsite van Herkenrode in Hasselt. Kom eens vroeg uit de veren, geniet van de zonsopkomst, begeleid door onze muziek. Wij verheugen er ons op om u te mogen begroeten ! Tickets kosten €10 en daarvoor krijg je een croissant, choco-broodje, koffietje en een geweldig concert tegen een prachtig natuurlijk decor. Voor tickets stuur je een bericht naar verheyenjan@gmail.com.

WONDER VAN ELKE DAG

BUITEN OF BINNEN

'The Sunrise' kan in open lucht gespeeld worden, bij voorkeur in de vroege ochtend. De natuur is ons decor en wij begeleiden de zonsopkomst op muzikale wijze. Zo willen we eens stilstaan bij het wonder dat zich elke dag weer herhaalt.

Er is ook een zaalvoorstelling van 'The Sunrise'. We voegen er dan een video-art-projectie aan toe, om de zon visueel in de zaal te brengen.

Het project werd ontwikkeld dankzij de steun van C-Takt en Musica vzw.