top of page
EmptyName%2048_edited.jpg

Wie is Bells Lab?

Bells Lab is het laboratorium voor muziek met bellen, klokken en beiaard. 

Beiaard in beweging

Bells Lab zet beiaard in beweging. Letterlijk met de toerbeiaard en figuurlijk door de vernieuwende projecten. We zijn niet vies om onze handen vuil te maken aan een experiment.

 

Bells Lab is een open experiment; een labo als uitnodiging tot kruising tussen stijlen, disciplines, culturen, tussen verleden en toekomst. We willen muziekliefhebbers raken en verbinden met klokkenmuziek. Zo wil Bells Lab zijn steentje bijdragen aan de promotie van beiaardcultuur, die door de Unesco erkend werd.

BellsLab-6.jpg

Beiaardier Jan

Jan%20leunend%20tegen%20klok_edited.jpg

Jan Verheyen is de bezieler van Bells Lab. Hij wil zijn passie voor bellen, klokken en beiaard graag delen.

 

Sinds 2008 is hij stadsbeiaardier van Hasselt en sinds 2015 ook van Neerpelt. Jan heeft ervoor geijverd om daar een beiaard te installeren. Hij is ook een veel gevraagd concertant in binnen- en buitenland en geeft les in beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool van Mechelen en aan de academies van Mol en Noord-Limburg.

Jan heeft zijn muzikale studies gedaan aan de Mechelse Beiaardschool, het Nederlands carillon Instituut in Dordrecht en heeft ook een master in de muziek van Luca Arts in Leuven op zak. Daarnaast is hij ook master in taal en letterkunde (Germaanse Talen).

Onze geschiedenis

krijgt hier binnenkort een plekje

bottom of page