Open raam-concerten

NIEUW PROJECT

CORONAPROOF CONCERTTOUR VOOR WOONZORGCENTRA

Op een moment dat er op cultureel vlak niet veel meer mag en dat de zorgsector onder zware druk staat, brengt muziek troost en verstrooiing. De klokken van de toerbeiaard zingen daarom solo of samen met zangeres Kim Versteynen. In december spelen we uit het rijke kerstrepertoire.

Met de toerbeiaard toeren we langs verschillende woonzorgcentra in het Vlaamse land om er coronaproof concerten te geven. We parkeren ons voor het centrum, maken ons klaar en spelen. De bewoners kunnen vanuit hun eigen kamer luisteren door hun raam op een kier open te zetten.

We plannen per dag twee of drie concerten bij verschillende woonzorgcentra van een gemeente. Een concert duurt een half uur tot drie kwartier. Op deze manier wil Bells Lab verbinden en de zorgsector een hart onder de riem steken.

Jan Verheyen bespeelt de toerbeiaard en begeleidt zangeres Kim Versteynen. Video- en audio-opnames volgen...

Neem contact op voor meer informatie en/of boekingen.

KIM VERSTEYNEN

JAZZZANGERES EN MEER

De stem van Hasseltse zangeres Kim Versteynen is zo flexibel als haar krullen. Ze weet het publiek te raken met haar warme timbre, maakt zich elk lied eigen door haar creatieve aanpak en heeft het unieke talent om repertoire te kunnen selecteren en schrijven dat bij iedereen iets teweegbrengt. Kim is ondertussen een vaste vocale waarde in het Belgische jazzlandschap en in Limburg weet men haar steevast te vinden als go-to zangdocent (in de academies van Hasselt en Genk en de Hasseltse KSO-opleiding Musart en privé).

 

Ze studeerde af als Master in de Kunstwetenschappen aan UGent in 2007 en Master in de Muziek aan het Conservatorium van Maastricht in 2013. Met het duo Kim Versteynen & Tim Finoulst won ze in 2013 reeds het Concours Des Jeunes Talents op de Leffe Jazz Nights in Dinant. In haar kwartet Kim In the Middle zoekt ze constant de grenzen van haar muzikale kunnen op. De groep werkte voor de corona-crisis een succesvolle tour af met hun derde album, The 7 Year Itch. Met haar partner-in-crime pianist Arne Van Coillie vormt ze een veel en graag gezien duo en zet ze Hasselt op de jazzkaart met de jazzwerking van vzw The Mood (Jazzkroegentocht, live concerten, jazzadvies ...). Daarnaast gaat ze uitdagingen aan in uiteenlopende muziek- en theaterprojecten (Hepcats, Manoesh, Gershwin: classical meets jazz, ...) en freelance-opdrachten.

CONTACT EN BOEKING

OF BEIAARDLES?

0032/486 51 21 17

verheyenjan@gmail.com

Schrijf je in op de nieuwsbrief

© 2020 by Jan Verheyen