top of page
logo-Bells-Lab-238mm-300dpi_edited.png

Rocky het klokkie

ROCKY HET KLOKKIE

MUZIEKTHEATER VOOR KIDS VAN ALLE LEEFTIJDEN

"Rocky het Klokkie" is een familie- of schoolvoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de voorstelling kom je van alles te weten over bellen, klokken en beiaard.

Deze voorstelling staat al langer op de planken en kent - net zoals de Rocky-films - verschillende versies. Rocky 1 wordt gespeeld vanuit een beiaardtoren. In dat geval is het meer verteltheater: een acteur bij het publiek vertelt het verhaal en de beiaardier speelt daar vanuit de toren muzikaal op in. Rocky 2 is een schouwburgvoorstelling en wordt met de beiaard op wielen gespeeld. Dan is meer interactie tussen beiaardier, acteur en publiek mogelijk.

De voorstelling werd in het verleden gespeeld met professionele acteurs zoals Jan Bollen, Bregje Beckers  en Inge Liefsoens.

De voorstelling werd al ongeveer 50 keer gespeeld en werd zelfs in de VSA opgevoerd onder de naam "Billy the Bell"

HET VERHAAL

EEN ZOEKTOCHT NAAR IDENTITEIT

Rocky is het kleinste klokje van de beiaard, maar vindt het helemaal niet zo tof in de beiaard. Er zijn eigenlijk maar weinig liedjes waarin hij moet meespelen en hij vraagt zich af of hij wel op de juiste plek zit, daar in de beiaard. Is hij wel een klok? Misschien is hij eerder een bel? En wat voor een bel dan?

Rocky gaat op pad, op zoek naar antwoorden. Hij doorkruist heel Europa en ontmoet allerlei interessante klokken en bellen. Een zoektocht naar zijn ware ik...

bottom of page