top of page
logo-Bells-Lab-238mm-300dpi.png

DIALOGEN VAN KLANKEN EN KLOKKEN

Bells and Percussion is een project dat in 2020 in première gaat. De beiaardklokken gaan de dialoog aan met de klanken van een percussiegroep.

 

Het wordt een unieke combinatie van opzwepende ritmes, mysterieuze klankwolken, meditatieve patronen...  Denk aan Les Tambours de Bronx, Slagerij van Kampen... maar dan uitgebreid met een klokken-sectie.

De percussionisten staan onder leiding van Nico Camps.

EXTRA: BELL-DRUMMERS !!!

PERCUSSIE OP LUIDKLOKKEN

Bells and Percussion kan uitgebreid worden met onze belldrummers. Dit zijn percussionisten die een ritmisch spel spelen op luidklokken boven in de toren.

Luidklokken in kerktorens dienen anno 2020 steeds minder voor het luiden van de mis en daarom zetten we ze in als ritmisch muziekinstrument.

 

Dat is op zich niets nieuws, want dit “beieren” werd in onze contreien al vanaf de Middeleeuwen gedaan, maar is in onbruik geraakt. We pikken deze traditie weer op, maar doen dat wel op een eigen, hedendaagse manier.

 

De torenklokken gaan de dialoog aan met de bells on wheels en de percussiegroep op de grond. Een combinatie van mysterie van boven uit en spektakel op ooghoogte.

bottom of page